Menu Close

Permainan Dalam Talian Percuma & Rangkaian Sosial yang menyeronokkan

Permainan video dan komputer sangat popular. Populariti permainan dalam talian percuma berkembang dengan pesat.

Walaupun MySpace, YouTube dan Facebook semakin popular, permainan terus menjadi raja hiburan dalam talian. Ini sebahagian besarnya disebabkan oleh aktiviti permainan kasual.

Permainan Yahoo dan Pogo.com EA memberi pengguna akses kepada pelbagai permainan dalam talian percuma yang disokong iklan. Terdapat banyak pilihan penjenamaan tersedia untuk penaja, serta peletakan sepanduk dan iklan paparan.

Penyelidik pasaran IDC mendakwa bahawa permainan dalam talian boleh meningkat kepada $10.5 bilion pada tahun 2011 daripada $981 juta pada tahun 2007.

Hasil konsol dalam talian menyumbang 2.5% pada tahun 2007 daripada jumlah hasil pasaran permainan video di seluruh dunia, yang termasuk jualan konsol dan perkakasan pegang tangan serta hasil perisian. Hasil konsol yang disambungkan akan menyumbang 18.6% daripada jumlah hasil pasaran menjelang 2011.

Walaupun hasil langganan untuk permainan dan perkhidmatan dalam talian premium akan meningkat daripada $476 juta kepada $2.4 bilion pada tahun 2007, bahagiannya dalam hasil konsol dalam talian akan jatuh daripada 48.5% pada tahun 2007 (yang telah pun turun daripada puncak tinggi 86.5% 2006) kepada 23.2% menjelang 2011.

Kandungan boleh dimuat turun (DLC), yang termasuk permainan dan produk berkaitan permainan, merupakan bahagian 13.5% daripada pendapatan konsol dalam talian pada $35 juta. Pada tahun 2006, ia merupakan sumber hasil utama untuk konsol yang disambungkan. Ia meningkat daripada $493m pada 2007 kepada $7.2billion pada 2011. DLC yang berteraskan permainan akan menyumbang 68.6% dalam hasil dalam talian menjelang 2011.

Hasil pengiklanan daripada permainan yang ditaja, iklan dalam permainan dan peletakan produk pada konsol yang disambungkan akan melebihi $12 juta pada tahun 2007, menjadikannya perbelanjaan pengiklanan konsol dalam talian pertama yang ketara. Hasil pengiklanan akan meningkat kepada $858 juta pada tahun 2011, mewakili 8.2% bahagian pasaran Mega888 – Apk Download.

Pertumbuhan permainan video akan menjadi paling kukuh di rantau Asia Pasifik, yang terbesar, dengan kadar peningkatan tahunan 10% hingga 2011. Tetapi ia juga akan meningkat di Eropah/Timur Tengah/Afrika (10.2%), Amerika (6.7%) dan Kanada (9.4 %), bersama dengan Amerika Latin (8.2%).

Sesetengah arah aliran adalah konsisten merentas kebanyakan wilayah. Permainan dalam talian berkembang pesat kerana peningkatan penggunaan akses internet jalur lebar. Permainan dalam talian berkembang paling pesat di A.S. dan Eropah/Timur Tengah/Afrika. Di Kanada dan Asia Pasifik, ia adalah yang kedua selepas pertumbuhan tanpa wayar (masing-masing 16.1% dan 13.9%). Aliran lain adalah lebih khusus untuk setiap wilayah. Jualan pengiklanan dalam permainan dijangka meningkat 64% di Amerika, dan meningkat pada kadar tahunan kompaun 14.3% kepada $2 Bilion di China pada tahun 2011. Walau bagaimanapun, majoriti pertumbuhan itu akan berlaku dalam permainan dalam talian.

Konsol dan pegang tangan baharu serta peningkatan penembusan teknologi jalur lebar dan teknologi wayarles telah mencipta industri permainan video yang rancak. “Pertumbuhan dalam platform membolehkan anda mencapai demografi baharu,” kata Stefanie Kane, rakan kongsi di amalan hiburan & media PwC. Dia menunjukkan bahawa permainan pegang tangan telah membawa lebih ramai wanita ke pasaran, dan TV atas permintaan dan kabel akan meningkatkan pangkalan itu. “Terdapat banyak potensi yang belum diterokai.”

Orang mungkin menganggap bahawa wajah di sebalik salah satu bidang permainan yang paling menarik sekarang ialah seorang lelaki muda dalam lingkungan 20-an yang mempunyai sistem permainan terkini daripada Sony atau Microsoft.

Tetapi, anda akan silap.

Seorang wanita dalam lingkungan 40-an atau 50-an yang bermain di PC rata-rata ialah pemain permainan era moden.

Ya, industri permainan video nampaknya muncul di wajahnya.

Selama bertahun-tahun, terdapat beberapa tema yang dominan: mesin permainan yang lebih pantas, grafik yang lebih realistik dan permainan yang mengasyikkan.

Gambar ini semakin ketinggalan zaman. Permainan dikuasai oleh lelaki muda. Permainan kasual, bagaimanapun, berkembang pesat dan menarik generasi baharu.

Revolusi ada di mana-mana sahaja anda melihat. Anda boleh melihat tanda-tanda revolusi di mana-mana.

Pasaran telah terjejas oleh pergolakan. Jualan konsol Wii Nintendo dan pegang tangan DS telah mengatasi pesaing mereka yang lebih berkuasa, Microsoft dan Sony.

GOOGLE MAPS ADDRESS:
https://goo.gl/maps/CFDBLZ8vsWLtbhqR6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *